I tak się właśnie stało, że dziś zaczynam na 11.30, więc odpalam od razu gofrownicę, bo trzeba wykorzystać ten wolny poranek :)
Co do gofrów, kakaowe, mięciutkie, puszyste w środku, na zewnątrz chrupiące- dla mnie idealne! :)
Co do gofrów, kakaowe, mięciutkie, puszyste w środku, na zewnątrz chrupiące- dla mnie idealne! :)
No i klasyczne połączenia na górze ale już dłużej nie mogłam zwlekać z wypróbowaniem tego masełka :D
kakaowe gofry na serku homogenizowanym z masłem orzechowym i jabłkiem |
PRZEPIS
jajko
łyżeczka cukru
łyżka oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
120g serka homogenizowanego (u mnie naturalny)
łyżeczka kakao
40 g mąki pełnoziarnistej
Pyyyszne! :)
OdpowiedzUsuńkurcze, a mi się nawet w dzień wolny nie chce stać nad goframi.. muszę się zmobilizować, bo narobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńWyszły Ci idealne <3
OdpowiedzUsuńOdwołane lekcje to najlepsze lekcje :D hahaha
OdpowiedzUsuńAż dziwne, że nigdy nie jadłam gofrów o smaku czekoladowym :O mniam :D
OdpowiedzUsuńzapraszam:)
http://nataszabreakfast.blogspot.gr/
Też już nie mogę się powstrzymać przed otwarciem pierwszego słoiczka i dzisiaj to jednak zrobię. Ja jednak zdecydowanie wolę masło crunchy. Niby jeden od drugiego różni się tylko orzeszkami, ale jak dla mnie smak crunchy jest o wiele lepszy xD
OdpowiedzUsuńJa też tak mam, crunchy świetnie chrupie, ale się gorzej rozsmarowuje - chyba, że są to np. ciepłe placki czy grzanki :)
UsuńMuszę zrobić - córeczka oszaleje ze szczęścia ;)
OdpowiedzUsuńNie wytrzymię, Tobie to dobrze! :D Śniadania idealne, w szkole co chwilę jakieś wycieczki, wolne... Haha żyć nie umierać :)
OdpowiedzUsuńAle się zgrałyśmy z kakaowymi goframi! :)
OdpowiedzUsuńJejku, wszędzie widzę gofry, a popsuła mi się gofrownica :(
OdpowiedzUsuńMimo wszystko zapisuję Twój przepis i na pewno wypróbuję od razu jak będę mogła :)
Zazdroszczę, że mogłaś tak wykorzystać ten poranek.
OdpowiedzUsuńGofry cudowne, idealne na taką okazję ♥
U Ciebie zawsze tak pysznie :) http://polkagotujeisiemaluje.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńNie moglas lepiej zagospodarowac tego poranka <3 !
OdpowiedzUsuńUwielbiam gofry w każdym wydaniu :D
OdpowiedzUsuńAa, z masłem to już w ogóle :D
Chyba musze gofrownicę wyciągnąć! Taką mi ochotę narobiłaś... :D Połączenie jabłko-maslo orzechowe jest przepyszne! :>
OdpowiedzUsuńja gdybym miała gofrownicę to gofry bym jadła chyba codziennie ;p no na początku na pewno ;)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę tak zajęć :D U mnie cały tydzień na 8.00 :'(
OdpowiedzUsuńTen wpis zdecydowanie zdominowało masło!
OdpowiedzUsuńAle gofry też piękne ;)
Nigdy nie ubijałam białka do gofrów, muszę wypróbować ten patent :)
OdpowiedzUsuńA te odwołane lekcje to niezła niespodzianka :D
gofry jak marzenie :D
OdpowiedzUsuńJuż dawno (jak na mnie :P) nie jadłam gofrów, a Twoje wyglądają przepysznie :) Na serku homogenizowanym nigdy nie robiłam...
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! :))
OdpowiedzUsuńjak tak czytam to widzę że duże lajty masz w szkole :D zazdrooo!
OdpowiedzUsuńkakaowe z masełkiem ? mniam :D
o tak, takie gofry to i ja lubię - takie grube! a masło mega *.*
OdpowiedzUsuńaa właśnie dzisiaj znalazłam w półce gofrownice :D lekko zakurzona, trochę zapomniana, ale myślę, że za kilka dni wróci do życia i to nawet bardzo aktywnego!
OdpowiedzUsuńDopiero teraz spróbowałam tego masła i przepadłam - nieziemskie <3
OdpowiedzUsuńPiątka, super kakaowe gofry!:D
OdpowiedzUsuńcz esto piekłam gofry ale nigdy nie wpadłam na pomysł czekoladowych gofrów :)
OdpowiedzUsuńAle dawno nie jadłam gofrów.. :)
OdpowiedzUsuń