Budyń... nie pamiętam kiedy ostatni raz go jadłam... z chałwą po raz pierwzy i na pewno nie ostatni!
domowy budyń chałwowy z prażonymi migdałami |
PRZEPIS
1 i 1/4 szkl mleka
50g chałwy
łyżka mąki pszennej
łyżka mąki ziemniaczanej
Chałwę pokruszyć. Szklankę mleka zagotwać, w reszcie rozprowadzić obie mąki. Do gotującego się mleka, wlać masę i ciągle mieszając gotować do zgęstnienia. Wsypać chałwę i mieszać aż do rozpuszczenia. Przełożyć do miseczki.
Że niby (prawie) dwa dni i znów weekend? Ale fajniee! ;)
budyń o smaku chałwy? to musiało być cudo! :D
OdpowiedzUsuń50g chałwy, to się nazywa moc smaku! :)
OdpowiedzUsuńale robiłaś mi smaków z rana:P
OdpowiedzUsuńJakbyś jednak miała dosyć tej chałwy, to ja chętnie zaadoptuję :D
OdpowiedzUsuńJa też chętnie pomogę :D
UsuńTeż mogę być nową rodziną dla chałwy :)
UsuńChałwowy ? O mamciu <3
OdpowiedzUsuńOjej, jakie to musiało być pyszne! *.*
OdpowiedzUsuńZ chałwą to chętnie bym Ci pomogła! :)
OdpowiedzUsuńjestem chałwożercą więc uważaj bo Ci ukradnę to śniadanie następnym razem :D
OdpowiedzUsuńZazdroszczę zapasów chałwy, u mnie deficyt takich smaków ostatnio... :)
OdpowiedzUsuńJeżeli masz problem z zapasami to ja chętnie pomogę :D
OdpowiedzUsuńKocham chałwę!
OdpowiedzUsuńza dobrze masz z tą swoją siostra i tyle ;p
OdpowiedzUsuńO jacie *.* a ja mam chałwe i chyba taką michę na kolację sobie zaserwuje a co mi tam ... <3
OdpowiedzUsuńA no tylko 2 dni *.*
wiesz, że taki budyń mogłam jeść na każdy posiłek :D?
OdpowiedzUsuńMNIAM <3
jako dziecko strasznie nie lubiłam chałwy, więc teraz jestem do niej uprzedzona... ale wiem, że smaki się zmieniają, więc może powinnam spróbować czy teraz mi zasmakuje ;)
OdpowiedzUsuńśniadanie mistrzów! pewnie mega słodkie!
OdpowiedzUsuńchałwa <3!
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszelkiego rodzaju budynie !!! a szczególnie te domowe :)
OdpowiedzUsuńprażone migdały...niebo :D
Gęsta, chałwowa słodycz? Nie za dobrze Ci czasami? :P
OdpowiedzUsuńnie mam dobrych wspomnień z chałwą, ale z takim budyniem chętnie bym tą relację odbudowała :D
OdpowiedzUsuńProsto, smacznie i pożywnie :)
OdpowiedzUsuń