środa, 8 października 2014

245. W końcu figi!

Tak...dopiero dziś po raz pierwszy jem figi. Lepiej późno niż wcale co nie? :D
Jedni je lubią inni za nimi nie przepadają. A ja? Zjadłam ale żeby mnie zachwyciły to nie.
Chociaż z roztopioną czekoladą smakowały całkiem, całkiem :D



Że dziś żadnego sprawdzianu?- wow! jak to brzmi! 
a za dwa dni weekend- to jeszcze lepiej brzmi :)


cynamonowa kasza manna z figą, ricottą i czekoladą kokosową




PRZEPIS
szklanka mleka
łyżeczka cukru
3 łyżki kaszy manny 
łyżeczka cynamonu


Mleko zagotować wraz z cukrem, wsypać kaszę, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, wymieszać z cynamonem. Podawac z ulubionymi dodatkami.


miłego dnia kochani :*



33 komentarze:

  1. Ta rozpuszczająca się czekolada *.*
    Spróbuj połączenia z miodem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przeczytałam "za dwa dni weekend" i uśmiech zagościł na mojej twarzy... :)
    Z czekoladą wszystko dobre! Ale figi jeszcze nie próbowałam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Figa najlepiej smakuje z miodem lub tahini wiesz? :D
    Miłego dnia :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tahini! :D
      W ogóle do figi trzeba podejść trochę inaczej, nie porównywać jej do tej suszonej :)

      Usuń
  4. Też figami nie jestem jakoś wielce zachwycona :)
    Choć wyglądają cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  5. ja naleze do grupy zwolenników fig, bardzo je lubię i zjadłabym takie śniadanko jakie serwujesz

    OdpowiedzUsuń
  6. na pewno w Polsce figi są zdecydowanie za drogie ;p
    ale jak trafię na promocję to nie warto nie skorzystać, dlatego swój debiut z figami mam za sobą :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja uwielbiam figi! Dawno nie jadłam..z tą czekoladą musiały się genialnie komponować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. na dobra figę podobno trzeba trafić ;)
    mannę zawsze robię cynamonową - najlepsza!

    OdpowiedzUsuń
  9. Figa jak figa, ale dla mnie to śniadanie skradła ta kokosowa czekolada <3

    OdpowiedzUsuń
  10. A mnie figa urzekła strasznie bo też w tym roku pierwszy raz jadłam! Idealnie smakuje z masłem orzechowym - polecam! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Dokładnie, z tahini spróbuj ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Muszę spróbować figi, wszyscy nimi tak kuszą! Śniadanie z chęcią bym porwała :D

    OdpowiedzUsuń
  13. kasza manna i jej delikatny smak! to nigdy mi się nie znudzi :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wygląda obłędnie!
    Jestem ciekawa, kiedy ja dorwę w końcu figi :)

    OdpowiedzUsuń
  15. No późno, ale dobrze, że je dorwałaś. I pięknie wykorzystałaś. :)

    OdpowiedzUsuń
  16. mnie też figi nie zachwyciły, ale i tak je od czasu do czasu kupuję ;p

    OdpowiedzUsuń
  17. U mnie też bez sprawdzianów ♥
    A figi mi średnio smakowały. Wolę inne owoce :)

    OdpowiedzUsuń
  18. też jeszcze nie jadłam fig :D ale muszę sama spróbować, a kasza manna i cynamon to wyborne połączenie! <3

    OdpowiedzUsuń
  19. ja osobiście nie przepadam za świeżymi figami, ale za to bardzo polecam suszone :)
    o, tak - byle do piątku!

    OdpowiedzUsuń
  20. Jadłam raz i nie powaliła mnie.

    OdpowiedzUsuń
  21. tak gęsta i z figami i z czekoladą.. no udaną miałaś tę środę, i to chyba nie tylko ze względu na łaskawość nauczycieli.. :b :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Mniam :) Też robię z cynamonem i uwielbiam ją :D A figę to chyba najbardziej lubię karmelizowaną :)

    OdpowiedzUsuń
  23. aż żałuje, że dzisiaj manny nie zrobiłam :c ostatnio idzie u mnie hurtowo!

    OdpowiedzUsuń
  24. Czekolada ! :D
    Miałam okazje w Chorwacji jeść figi prosto z drzewa , i od tych sklepowych były ma się rozumieć o niebo lepsze, takie na 100% by Ci zasmakowały ! :D

    OdpowiedzUsuń
  25. alee to pysznie wygląda:)) w końcu weekend:))

    OdpowiedzUsuń
  26. mnie też figi nie zachwyciły, za to ta kasza i roztapiająca się czekolada- TAK!

    OdpowiedzUsuń
  27. Genialny pomysl z dodaniem cynamonu to kaszy ! ;)
    ja tam pokochalam te owoce ;3

    OdpowiedzUsuń
  28. Właśnie dzisiaj jadłam cynamonową! Była przepyszna! Dziękuję za inspirację! :)
    A do tego z mleczną czekoladą. Mniam mniam.

    OdpowiedzUsuń