Tak...dopiero dziś po raz pierwszy jem figi. Lepiej późno niż wcale co nie? :D
Jedni je lubią inni za nimi nie przepadają. A ja? Zjadłam ale żeby mnie zachwyciły to nie.Chociaż z roztopioną czekoladą smakowały całkiem, całkiem :D
Że dziś żadnego sprawdzianu?- wow! jak to brzmi!
a za dwa dni weekend- to jeszcze lepiej brzmi :)
cynamonowa kasza manna z figą, ricottą i czekoladą kokosową |
PRZEPIS
szklanka mleka
łyżeczka cukru
3 łyżki kaszy manny
łyżeczka cynamonu
Mleko zagotować wraz z cukrem, wsypać kaszę, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, wymieszać z cynamonem. Podawac z ulubionymi dodatkami.
miłego dnia kochani :*
Podpieczone są niezłe :)
OdpowiedzUsuńcudne <33
OdpowiedzUsuńTa rozpuszczająca się czekolada *.*
OdpowiedzUsuńSpróbuj połączenia z miodem ;)
Przeczytałam "za dwa dni weekend" i uśmiech zagościł na mojej twarzy... :)
OdpowiedzUsuńZ czekoladą wszystko dobre! Ale figi jeszcze nie próbowałam :D
Figa najlepiej smakuje z miodem lub tahini wiesz? :D
OdpowiedzUsuńMiłego dnia :*
Z tahini! :D
UsuńW ogóle do figi trzeba podejść trochę inaczej, nie porównywać jej do tej suszonej :)
Też figami nie jestem jakoś wielce zachwycona :)
OdpowiedzUsuńChoć wyglądają cudownie!
ja naleze do grupy zwolenników fig, bardzo je lubię i zjadłabym takie śniadanko jakie serwujesz
OdpowiedzUsuńna pewno w Polsce figi są zdecydowanie za drogie ;p
OdpowiedzUsuńale jak trafię na promocję to nie warto nie skorzystać, dlatego swój debiut z figami mam za sobą :D
Ja uwielbiam figi! Dawno nie jadłam..z tą czekoladą musiały się genialnie komponować :)
OdpowiedzUsuńna dobra figę podobno trzeba trafić ;)
OdpowiedzUsuńmannę zawsze robię cynamonową - najlepsza!
Figa jak figa, ale dla mnie to śniadanie skradła ta kokosowa czekolada <3
OdpowiedzUsuńA mnie figa urzekła strasznie bo też w tym roku pierwszy raz jadłam! Idealnie smakuje z masłem orzechowym - polecam! :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, z tahini spróbuj ;)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować figi, wszyscy nimi tak kuszą! Śniadanie z chęcią bym porwała :D
OdpowiedzUsuńkasza manna i jej delikatny smak! to nigdy mi się nie znudzi :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa, kiedy ja dorwę w końcu figi :)
No późno, ale dobrze, że je dorwałaś. I pięknie wykorzystałaś. :)
OdpowiedzUsuńmnie też figi nie zachwyciły, ale i tak je od czasu do czasu kupuję ;p
OdpowiedzUsuńU mnie też bez sprawdzianów ♥
OdpowiedzUsuńA figi mi średnio smakowały. Wolę inne owoce :)
też jeszcze nie jadłam fig :D ale muszę sama spróbować, a kasza manna i cynamon to wyborne połączenie! <3
OdpowiedzUsuńja osobiście nie przepadam za świeżymi figami, ale za to bardzo polecam suszone :)
OdpowiedzUsuńo, tak - byle do piątku!
Jadłam raz i nie powaliła mnie.
OdpowiedzUsuńtak gęsta i z figami i z czekoladą.. no udaną miałaś tę środę, i to chyba nie tylko ze względu na łaskawość nauczycieli.. :b :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajne połączenie <3
OdpowiedzUsuńMniam :) Też robię z cynamonem i uwielbiam ją :D A figę to chyba najbardziej lubię karmelizowaną :)
OdpowiedzUsuńaż żałuje, że dzisiaj manny nie zrobiłam :c ostatnio idzie u mnie hurtowo!
OdpowiedzUsuńCzekolada ! :D
OdpowiedzUsuńMiałam okazje w Chorwacji jeść figi prosto z drzewa , i od tych sklepowych były ma się rozumieć o niebo lepsze, takie na 100% by Ci zasmakowały ! :D
figi, moja miłość <3
OdpowiedzUsuńalee to pysznie wygląda:)) w końcu weekend:))
OdpowiedzUsuńmnie też figi nie zachwyciły, za to ta kasza i roztapiająca się czekolada- TAK!
OdpowiedzUsuńGenialny pomysl z dodaniem cynamonu to kaszy ! ;)
OdpowiedzUsuńja tam pokochalam te owoce ;3
Właśnie dzisiaj jadłam cynamonową! Była przepyszna! Dziękuję za inspirację! :)
OdpowiedzUsuńA do tego z mleczną czekoladą. Mniam mniam.