czwartek, 5 lutego 2015

350. Z wiejskiego też się da

Mam czas to mogę trochę poeksperymentować, gofry z wiejskiego już dawno za mną chodziły i w końcu się za nie wzięłam.
I wyszły jedne z lepszych gofrów jakie jadlam, mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz, idealne! :)


waniliowe gofry z serka wiejskiego z domowym dżemem truskawkowym i tahini 



PRZEPIS
150g serka wiejskiego
jajko
łyżeczka cukru
łyżeczka oleju
50g mąki
olejek waniliowy


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, gofrownicę dobrze rozgrzać, posmarować olejem i smażyć gofry około 7 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.



Trochę się tu pozmieniało, trochę odświeżenia było trzeba. Ale to nie koniec jeszcze...

29 komentarzy:

  1. ciekawe czy moja kiepska gofrownica by sobie z nimi poradziła... bo kuszą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wreszcie kupić tą tahini :)
    Uu metamorfoza, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale super pomysł! Muszę spróbować, bo ostatnio już trochę nudzę tymi owsianymi codziennie :p

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiejski ubóstwiam, więc gofry na pewno keidyś zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. oo z serkiem wiejskim nie jadłam :)
    http://nataszabreakfast.blogspot.gr/

    OdpowiedzUsuń
  6. jeśli się chce to się da! warto wierzyć, nie tylko w kwestii kulinarnej :)
    tahini i domowy dżem - idealne połączenie <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  8. Jej, musiały być pyszne! Szkoda, że nie mam gofrownicy.
    U mnie też dzisiaj "nowość" której jeszcze nigdy w życiu nie robiłam :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Gofry z serka wiejskiego? Nigdy bym nie wpadła na taki pomysł i nie odważyłabym się zaproponować tego mojej gofrownicy, ale wyglądają świetnie i na prawdę mogły być doobre :)

    OdpowiedzUsuń
  10. z wiejskiego jeszcze nie robiłam ! :D ale prezentują się mega smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Może w takiej wersji polubiłabym serek wiejski! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. O tak i mam co robi na kolacje dziękuje! ;** Smacznie jak zwykle ;* ty to masz pomysły ;*

    OdpowiedzUsuń
  13. Wiejskiego nie lubię, ale domowy dżem porywam! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. nie wiem, czy by mi starczyło nerwów do gofrów z wiejskiego - chyba, że z lepsza gofrownicą ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Mega! <3 Znów żałuję, że nie mam gofrownicy :c

    OdpowiedzUsuń
  16. Musiały smakować cudownie, ciekawe czy moja gofrownica by to zniosła :>

    OdpowiedzUsuń
  17. Robiłam kiedyś i okazały się totalną klapą. Moja gofrownica nie podołała niestety :<

    OdpowiedzUsuń
  18. gdy jeszcze moja gofrownica funkcjonowała, to kombinowałam z takimi rzeczami i szczerze mówiąc nigdy nie wyszły mi inne gofry, oprócz tradycyjnych, ale Twoje prezentują się niesamowicie!

    OdpowiedzUsuń
  19. Wyglądają cudownie ;) Nie robiłam jeszcze gofrów z serkiem wiejskim, choć kilka razy miałam taki zamiar, ale w końcu zawsze zmieniałam plany:P Bardzo mi się podoba dodatek tahini ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Zmiany idą w dobrym kierunku, podoba mi się:)

    OdpowiedzUsuń
  21. ale Ci zazdroszczę tych gofrów!

    OdpowiedzUsuń
  22. Pamiętam, jak jeszcze jadłam serki ,to też raz zrobiłam sobie te gofry i też byłam nimi zachwycona :D
    Czekam z niecierpliwością na zmian :)

    OdpowiedzUsuń
  23. gofry - nie ma nic lepszego :_)

    OdpowiedzUsuń
  24. Moja gofrownica chyba nie dałaby takim rady ;P

    OdpowiedzUsuń