Kremy to ja uwielbiam wiadomo, a ten z jaglanej ostatnio bardzo mi smakował i wiedziałam, że go powtórzę. W sumie nie wiem, który był lepszy... ale ja już mam mnóstwo pomysłów na następne :D
rabarbarowy krem jaglany z karmelizowanym rabarbarem |
PRZEPIS
szkl mleka/ wody
45 g kaszy
100 g musu rabarbarowego( u mnie ze słoiczka ale można ze świeżego rabarbaru zrobić)
cukier/słodzidło
łodyżka rabarbaru
2 łyżki cukru
2 łyżki wody
Kaszę przeprażyć na patelni lub przepłukać na sitku. Wodę/mleko zagotwać, wsypać kaszę i słodzidło, gotować aż kasza wchłonie cały płyn. Odstawić do ostudzenia. Następnie zblendować wraz z musem na gładki krem, wstawić na noc do lodówki. Rano na patelni rozpuścić cukier wraz z wodą, dodać pokrojony w kostkę rabarbar i karmelizować. Przełożyć na krem.
Kończę śniadanie, za oknem zapowiada się słoneczny dzień. Dlatego pędzę do szkoły z uśmiechem.
To będzie fajny dzień! :)
i na razie nawet nie myślę ile mnie dziś nauki czeka ;x
Miłego dnia!
Jaglane kremy są najlepsze na świecie <3
OdpowiedzUsuńDzisiaj jaglana króluje! :)
OdpowiedzUsuńNajlepsza z kasz!
A ja jeszcze rabarbar widziałam, więc jeszcze taki krem można zrobić :D
OdpowiedzUsuńJak pięknie podany :)
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś jaglana, acz w innej zupełnie formie ;D
jeszcze dorwałaś rabarbar? u nas w warzywniakach świeci pustkami.. zazdroszczę! krem musiał być pyyyszny!
OdpowiedzUsuńNajważniejsze, że jest pozytywne nastawienie!
OdpowiedzUsuńA dzisiaj u wszystkich jaglanka, zmówiliście się? :D
U mnie też dziś lodówkowo, piona! :D
OdpowiedzUsuńZ rabarbarem? Biorę w ciemno! :)
OdpowiedzUsuńwszyscy jakieś dynie, śliwki, figi, a Ty tu z rabarbarem wyjeżdżasz?! cóż, jestem na tak!
OdpowiedzUsuńJaglane kremy to te najlepsze kremy zdecydowanie ;)
OdpowiedzUsuńHmm, chyba też niebawem zafunduję sobie jakiś krem jaglany.. :) A z rabarbarem to jeszcze nie próbowałam niczego ;)
OdpowiedzUsuńno, oprócz ciasta oczywiście! :D
UsuńU mnie dzisiaj też lodówkowo ;>
OdpowiedzUsuńRabarbar, rabarbar.. z chęcią wszamałabym taki krem, żeby przypomnieć sobie ten genialny smak :)
OdpowiedzUsuńu mnie też jaglana, najlepiej :)
OdpowiedzUsuńTeż dziś jadłam krem jaglany! :)
OdpowiedzUsuńmniam! widać, że wyszła Ci bardzo kremowa konsystencja :)
OdpowiedzUsuńO, u Ciebie też krem jaglany! :) Uwielbiam go! I bardzo uniwersalny.
OdpowiedzUsuńskądś ty wzięła rabarbar!? ale mnie pokusiłaś tym śniadanie! :>
OdpowiedzUsuńi pyszny zarazem :)
OdpowiedzUsuńAle puszysty! :) A co do fig, to zaglądnij do Lidla, teraz są i to w całkiem fajnej cenie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przesmakowicie :)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę, chyba jeszcze nigdy nie jadłam rabarbaru, aż wstyd się przyznać :)!
OdpowiedzUsuńU mnie też jaglanka ! :D,
OdpowiedzUsuńA u Ciebie wygląda wyśmienicie ! :P
Jaki delikatny <3 !
OdpowiedzUsuńkrem jaglany ... kupuję ten pomysł!
OdpowiedzUsuń