Tak, nigdy nie jadłam owsianki i to był mój błąd! :D
Było to naprawdę ciężkie zadanie! :D
Na początku zastanawiałam się czy zrobić zwykłą czy z budyniem czy z manną,
później jakie proporcje, no i jakie dodatki?
Wybrałam tą na budyniu z bananem, malinami, jogurtem naturalnym i masłem orzechowym.
<później dołożyłam jeszcze krem speculoos>
Duma... tak jestem dumna, bo moja pierwsza owsianka była cudowna!
Wciąż zadaję sobie pytanie czemu dopiero teraz!?
A że zaczynam dziś szkołę dopiero o 11.30 to mogłam się nią delektować dłużej! :)
owsianka na budyniu waniliowym z bananem, malinami, jogurtem naturalnym i masłem orzechowym |
PRZEPIS
4 łyżki płatków owsianych
cukier/miód
1 i 1/4 szkl mleka
pół torebki budyniu wanilowego (20g)
Szklankę mleka zagotować, wsypać płatki, gotować na małym ogniu. Budyń rozpuścić w reszcie mleka, powoli wlewać do gotującej się owsianki, cały czas mieszajać, dosłodzić do smaku. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu do zgęstnienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.
A jak Wam podoba się moją pierwsza owsianka? Może być? :)
Udany debiut <3
OdpowiedzUsuńZawsze jest ten pierwszy raz :D
OdpowiedzUsuńjej, owsianka to moja ulubiona opcja śniadaniowa, szczególnie kiedy się śpieszę rano a chcę zjeść coś pożywnego . ;)
OdpowiedzUsuńChętnie bym Ci porwała ją ale z racji tego,że kosztujesz jej pierwszy raz.. Już nie będę taka ; D
Żartujesz? To DOPIERO Twoja pierwsza owsianka?! Kobito nie wiesz ile traciłaś ;)
OdpowiedzUsuńNoo wreszcie! Owsianka to obowiązkowe śniadanie w blogosferze :) Zresztą widzę, że debiut udany!
OdpowiedzUsuńAle pyszna ta twoja owsianka <3
OdpowiedzUsuńOby następne śniadanka z owsiankami były jeszcze lepsze :*
Jak na pierwszą, jest cudowna <3
OdpowiedzUsuńLepiej późno niż wcale! Moja pierwsza owsianka o wiele gorzej wyglądała xd
OdpowiedzUsuńmoże być, może być:D
OdpowiedzUsuńSerio? :D Podziwiam, ale cieszę się, że smakuje i w końcu poznałaś tę pyszność :) Pewnie będzie u Ciebie coraz częściej ;) Lepiej późno niż wcale!;)
OdpowiedzUsuńoj, na pewno będzie często! :D
Usuń